HTML

Vastagbélrák szűrés, vastagbélrák vizsgálat

Oldalunk a vastagbélrák tüneteivel, szűrési lehetőségeivel, felismerésével, kezelésével foglalkozik.

Friss topikok

Archívum

Vastagbélrák megelőzése

2009.03.26. 22:39 :: ute21

A vastagbélrák megelőzésében rendkívül fontos szerepet játszik a táplálkozás, azon belül is a növényi eredetű rostok fogyasztása (többet között növelik a széklet tömegét). Ha megváltoztatjuk az étkezési szokásainkat és odafigyelünk a zöldség- és gyümölcsfélék fogyasztására, nagymértékben csökkenthetjük a vastagbélrák kialakulásának a kockázatát. Testünk alapvető szükségleteire oda kell figyelnünk (nem csak a vastagbélrák megelőzésében természetesen), a szakirodalom szerint már heti 1 óra séta és csökkenti a különböző megbetegedések, így a vastagbélrák kialakulásának a kockázatát.

Megelőzéshez hozzátartozik a szűrővizsgálatok jelentősége, 40 éves kor felett javasoljuk a rendszeres szűrővizsgálatokat.

Kalciummal a vastagbélrák ellen?

A kalcium szedése 17 százalékkal csökkentette a polip újbóli megjelenésének kockázatát a Dartmouth Medical School kutatói szerint. 19 és 50 év között a napi kalcium szükséglet 1000 milligramm, 50 év felett 1200 milligramm. Elsősorban táplálék bevitellel gondoskodjunk a megfelelő mennyiségről, ne kiegészítő készítményekkel. Egy kis gondolat erejéig kötelességünknek érezzük megemlíteni, hogy egyes kutatások kapcsolatot véltek felfedezni a kalcium szedése és a prosztatarák kialakulása között, eszerint tanácsos a napi bevitelt 1500 milligramm alatt tartani.


Szólj hozzá!

Címkék: megelőzés kezelés vizsgálat szűrés vastagbélrák

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbelrak.blog.hu/api/trackback/id/tr351028154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása